Yalumba Antique Muscat

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Yalumba Museum Muscat is een luxueuse dessertwijn van zeer hoge kwaliteit. Yalumba is het oudste familie-wijnbedrijf in Australië. Diep tawnyrode kleur met walnotenaroma, koffie en complex fruit en een lange, zachte afdronk. Heeft 7 jaar gerijpt op Frans eikenhout. Kreeg maar liefst 96 Parkerpunten.

96 punten Decanter World Wine Awards 

22.95

Meer informatie
Wijnhuis Yalumba Winery
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Wijnsoort Dessert
Druivenras Muscat
Inhoud 37,5 cl
Kleur Diep tawny rood.
Geur Aroma's van bloemetjes, walnoten, koffie en complex fruit.
Smaak Rijke kruidige smaak met subtiel en mooi geïntegreerd hout.
Yalumba Museum Muscat is een luxe dessertwijn van Yalumba, het oudste familie-wijnbedrijf in Australië. Samuel Smith startte in 1849 Yalumba Winery in Barossa Valley in het zuiden van Australië. De naam 'Yalumba' is afkomstig van de Aboriginals en betekent 'al het land eromheen'. Inmiddels is het bedrijf in handen van de vijfde generatie en heeft Yalumba in de loop der jaren een grote naam opgebouwd met hun onberispelijke wijnen, een verzorgde labeling, maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Deze luxueuse Museum Muscat is daarvan een prachtig voorbeeld, waarmee Yalumba laat zien dat men in Australië met een geheel eigen stijl fantastische dessertwijnen weet te maken. De Yalumba Museum Muscat dessertwijn is afkomstig van wijngaarden in Rutherglenn, South Australia. Deze dessertwijn, die modern wordt gevinifieerd, is volledig afkomstig van Muscat druiven, die een lagering van 7 jaar op Franse eiken vaten ondergaan. Dit op zich is al zeer bijzonder is voor zo'n wijn; het resultaat is echter verbluffend! Yalumba Museum Muscat dessertwijn ontwikkelt een diep tawny rode kleur met fijne aroma's van walnoten, koffie en complex fruit met een rijke kruidige smaak, waarin de houtlagering subtiel en mooi is geïntegreerd. Het geheel wordt prachtig afgerond met een lange, zacht afdronk met daarin een heerlijk intense impressie van noten en een hint van sinaasappelschil. Perfect dessert bij een anders o.. zo moelijke combinatie met chocolade. In Amerika's toonaangevende 'Wine Spectator' kreeg deze zeer bijzondere dessertwijn 93 punten en van wijngoeroe Robert Parker maar liefst 96 punten!!!
Schrijf een beoordeling